Hotel MV Monogram

Okolina

Kontaktirajte nas

Spoj duge istorije i kulture, bogastvo flore i faune, brojna jezera i manastire, životinje koje slobodno šetaju kroz seoske atare, živopisne predele i šarene vinograde i voćnjake kao i čari ravnice možete videti i doživeti pri dolasku u MV Monogram.

SREM je najvećim delom ravničarska nizija sa prosečnom nadmorskom visinom 70-80m, ograničena Savom, Dunavom i Fruškom Gorom, na kojoj se nalazi i najveći vrh u Sremu – Crveni čot od 539 m, a ističu se i vrhovi Stražilovo, Iriški Venac i Veliki Gradac koji su u neposrednoj blizini Hotela.

Moguće posete i izleti

Inđija je centar jedne od najuređenijih opština u Srbiji. Prošetajte novom pešačkom zonom sa monumentalnim trgom, posetite modernu zgradu Kulturnog centra i uživajte u cvetnim aranžmanima i urbanim mobilijarom.

Na trgu kod pošte održavaju se mnogi značajni događaji koji obogaćuju kulturni život grada kao što su koncerti, manifestacije i pozorišne predstave.

Ovo interesantno sremsko selo smešteno je na samoj obali Dunava i nudi veliki potencijal – obilazak keja, banje, crkve Svetog Nikole, izvora slane vode Slanača, ostataka tvrdjave Acumincum i lesnih profila. Takođe, ne treba propustiti ni posetu spomenika u Slankamenu – Slankamenački obelisk.

Vožnja turističkim brodićima je neizostavni deo posete Slankamenu.

Etno Kuća Maradik poznata je po autentičnim ekponatima starim oko 200 godina. Mesto je na kom ćete saznati nešto više o tradiciji, kulturi, običajima, domaćim specijalitetima i načinu života stanovništva ovog prostora.

Dunav je reka koja svojim dugim tokom krasi deset zemalja Evrope, povezuje više od 80 miliona ljudi i spaja različite narode i kulture.  Kroz teritoriju opštine Inđije protiče u dužini od 27km, presecajući obronke Fruške gore stvarajući jedan od najlepših delova svog toka.

Svako ko odluči da se uputi na plovidbu Dunavom imaće priliku da uživa u jedinstvenim prirodnim lepotama Srbije.

Obiđite ovaj dragulj – obalom Dunava od Čortanovaca, preko Beške i Krčedina, pored Slankamenačkih Vinograda pa sve do ušća Tise u Dunav kod Starog Slankamena, ovo ekološki očuvano okruženje nudi najrazličitiji sadržaj poput prelepih plaža i peščanih ada.

Krčedinska ada je rečno ostvro poznat kao oaza mira jer predstavlja netaknutu prirodu dunavskih rukavaca.  Predstavlja stanište brojnih retkih vrsta biljaka i životinja, značajno je mrežište riba i od davnina je poznata po brojnim stadima konja, podolskih goveda, magaraca i ovaca koja se na njoj napasaju.

Plodno zemljište Fruške gore već je vekovima ovenčano redovima vinove loze i to zahvaljujući rimskom caru Marku Aureliju Probu, koji je ovde zasadio prvu grančicu. Sa najdužom vinarskom tradicijom, od svih vinogorja u Srbiji, danas se može pohvaliti sa oko 60 porodičnih podruma vina. Viševekovno iskustvo sa modernim pristupom i novim sortama grožđa, učinilo je fruškogorska vina nadaleko poznatim. Svoje mesto našla su na evropskim dvorovima i luksuznim svetskim destinacijama.

Sremski Karlovci su verovatno najšarmantniji i najromantičniji gradić u Srbiji. Nalaze se samo 40-ak minuta od hotela Park, na obali Dunava. Stara sremska varoš svojom raskošnom arhitekturom i spomenicima kulture godinama oduševljava posetioce. Ovaj uzbudljiv izlet vas vodi kroz šarmantni gradić Irig, pored Vinske Kuće Kovacević, uzbrdo kroz živopisne predele Fruške Gore, sve do vrha,  i onda nizbrdo do Petrovaradina gde skrećemo desno ka Sremskim Karlovcima.

Odmor u stilu, usluga sa osmehom!

Svaki boravak predstavlja putovanje

U neposrednoj blizini našeg hotela, priroda i kulturno nasleđe stvaraju jedinstveno okruženje koje će oplemeniti vaš boravak. Sa šarmom istorijskih lokaliteta, prostranim parkovima i slikovitim pejzažima, ovo područje nudi raznovrsne mogućnosti za istraživanje i opuštanje.